Transparency вимагає відсторонити Корчак на час розслідування

Transparency вимагає відсторонити Корчак на час розслідування

Укрінформ
Transparency International Україна закликає уряд відсторонити голову Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак від виконання обов’язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.

Про це йдеться на сайті організації.

"Ми закликаємо не повторювати помилку серпня 2016 року, коли через непрофесійність та залежність керівництва НАЗК ледь не було зірвано процедуру отримання безвізового режиму між Україною та ЄС. Саме тоді непрофесійна робота голови НАЗК зірвала запуск системи електронного декларування, але результати службового розслідування з боку КМУ цієї ситуації були засекречені від громадськості та жодних кадрових рішень не було прийнято", – сказав виконавчий директор TI України Ярослав Юрчишин.

Читайте також: На Банковій відреагували на "інформаційну війну" між НАБУ і НАЗК

В організації наголосили, що відповідальність за збереження на посаді голови НАЗК під час розслідування лягатиме на уряд, "як і подальша дискредитація самої ідеї запобігання корупції у разі підтримки Національного агентства з питань запобігання корупції з боку міжнародних донорів до моменту відсторонення дискредитованого керівництва цього органу".

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна надала факти ймовірної участі Наталії Корчак не лише у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій, а й недбалого ставлення голови НАЗК до своїх обов’язків. Відповідні документи були надані Національному антикорупційному бюро України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-