Справа рюкзаків: прокурор домагатиметься арешту сина Авакова

Справа рюкзаків: прокурор домагатиметься арешту сина Авакова

Укрінформ
Захист сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра вважає апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на запобіжний захід необгрунтованою.

Про це адвокат Андрій Федур заявив у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Апеляція, на мій погляд, є абсолютно необгрунтованою; з моєї точки зору, задоволенню не підлягає. Хоча, я, мабуть, погодився б з тим, щоб апеляція прокурора була задоволена частково: щоб рішення слідчого судді було скасовано, і Апеляційний суд ухвалив рішення, де б відмовив у обранні запобіжного заходу, оскільки для цього немає жодних правових підстав", - сказав Федур.

У свою чергу прокурор САП Василь Кричун у коментарі журналістам пояснив причини подання апеляції.

"Це не зміна позиції, просто уважніше прочитавши ухвалу слідчого судді, ми дійшли висновку, що підстави для апеляційного оскарження є. Дійсно, коли суд обирає запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, запобіжний захід не оскаржується. Але суд відмовив у обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а відмова у триманні під вартою оскаржується в апеляційному порядку", - зазначив Кричун.

Читайте також: "Рюкзаки Авакова": САП назвала дату розгляду апеляції

Прокурор додав, що обвинувачення наполягатиме на обранні запобіжного заходу Олександру Авакову у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 5 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня НАБУ затримало Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії "Turboseo" Володимира Литвина у межах розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Солом'янський райсуд Києва обрав для сина глави МВС запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-