Кращий проект Меморіалу Героям Небесної сотні визначать у лютому

Кращий проект Меморіалу Героям Небесної сотні визначать у лютому

Укрінформ
Переможця конкурсу на архітектурний проект Меморіалу Героям Небесної Сотні буде визначено у лютому наступного року.

Про це заявив у понеділок перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук на четвертому засіданні Організаційного комітету з питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, повідомляє прес-служба АП. 

«В конкурсі визначено дві номінації: «Меморіал Героям» та «Музей Революції Гідності». Вже в лютому 2018 року ми отримаємо проект-переможець в номінації «Меморіал Героям», - сказав Ковальчук, додавши, що конкурсанти в номінації «Музей Революції» змагатимуться в другому турі конкурсу.

Також, за його словами, обов’язково буде проведено виставку конкурсних проектів.

Водночас посадовець нагадав, що наприкінці жовтня завершено процедуру землевідведення першої з трьох запланованих ділянок для будівництва Меморіально-музейного комплексу, який буде розташований на Алеї Героїв Небесної сотні, безпосередньо на місці подій Революції Гідності.

Ковальчук пояснив, що комплекс включатиме Меморіал Героям, Музей Революції Гідності та облаштований громадський простір із благоустроєм.

Він відзначив, що 23 жовтня Міністерство культури оголосило Міжнародний архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні – Музей Революції Гідності» в місті Києві, організатором заходу визначено бюро з організації міжнародних архітектурних конкурсів по всьому світові – «Phase eins»

За його даними, уже завершено процедуру реєстрації - на конкурс було подано понад 60 заявок на участь з більше ніж 10 країн світу, а наступного тижня відбудеться перше засідання журі, на якому розглядатиметься питання підготовки конкурсного завдання.

Читайте також: Київраді пропонують перейменувати сквер під посольством РФ на честь Окуєвої

Заступник глави АП зауважив, що для врахування пропозицій від громадськості 18 листопада відбудеться обговорення за участі членів міжнародного журі.

Як відомо, у квітні 2017 року указом Президента був створений організаційний комітет з питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності. До його складу увійшли представники Уряду, Адміністрації Президента, київської міської влади, громадських організацій і родин Героїв Небесної сотні та активістів Революції Гідності. Співголови оргкомітету – перший заступник глави АПУ Віталій Ковальчук та перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-