Безоплатна правова допомога: Порошенко анонсував старт програми

Безоплатна правова допомога: Порошенко анонсував старт програми "Я маю право"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко анонсував указ, яким буде запроваджено програму "Я маю право", що забезпечить безкоштовну правову допомогу для найменш захищених верств населення. 

Про це він сказав під час засідання Національної ради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.    

"Дуже важлива ініціатива, яку ми висуваємо разом з урядом, з Міністерством юстиції, - про систему безоплатної правової допомоги. Більше 8 мільйонів українців мають право на безоплатну правову допомогу, і сотні тисяч людей сьогодні звертаються по безоплатну правову допомогу і отримують її. Але цього недостатньо. І започатковується наша спільна програма - буде виданий указ Президента, - яка буде називатися "Я маю право". Це буде не просто безоплатна правова допомога в судах, яка є і зараз. А це безоплатні юридичні консультації, на які будуть мати безкоштовне право найменш захищені верстви населення, де вони зможуть отримати відповідь, як нарахувати субсидію, як боротися з незаконним захопленням, яким чином захиститися від тих чи інших дій місцевої влади, яким чином захистити свої права", - наголосив Порошенко.  

Читайте також: Я маю право: Мін’юст запустив онлайн-платформу

За його словами, сьогодні відбудеться презентація концепції цієї програми, яка після її обговорення буде презентована суспільству. 

"І я впевнений, що вона підвищить рівень захисту пенсійних прав і свобод громадян, в тому числі і з юридичної точки зору", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-