12 листопада: народний календар і астровісник

12 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Дізнаємось, як і від чого зцілився Квітка-Основ’яненко і якого берега сьогодні варто триматися.

Сьогодні Озерянської ікони Божої Матері – головної святині та покровительки міста Харкова і всієї Слобожанщини. Образ був відомий ще з ХVІІ століття і від нього зцілилася сила-силенна людей, зокрема й автор «Конотопської відьми» та «Шельменка-денщика» Григорій Квітка-Основ’яненко. В дитячому віці Грицько осліп. Зусилля лікарів були марними, і тоді його мати разом із сином відправилася в Курязький Преображенський монастир, де в той час перебувала Озерянська ікона. Жінка довго молилася перед чудотворним образом, а потім вмила обличчя сина святою водою з Онуфріївського джерела. І сталося диво – хлопчик прозрів. Цей факт так вплинув на Григорія, що він мав намір стати ченцем. Утім, з чернецтвом не склалося, і Григорій Федорович став фундатором української художньої прози, що теж чудово.

Ікона була втрачена наприкінці 20-их років XX століття. За однією з версій Озерянську ікону вкрали через дуже багатий оклад, а за іншою – образ спалили. На сьогодні з Озерянської ікони Богоматері залишилося два списки: один в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харкова, інший в Свято-Озерянської парафіяльному храмі на Холодній горі. Ікону Озерянської Богородиці вважають своєю покровителькою всі мисливці і рибалки.

Іменинники сьогодні Марк, Анастасія, Стефан, Олена, Леонід, Олександр, Зиновій.

Дрібним алюром біжить Місяць по зоряно-місячному тракту. Сьогодні вже 24-ий місячний день. Стихія дня – метал, щасливі кольори – жовтий, золотий, янтарний. Скористайтеся потужною чоловічою енергетикою цього дня задля зміцнення власного здоров’я і загартування духу. Вітається активність, заняття спортом, силові вправи. Сприятливий час для багатьох справ, крім, хіба що, далекої дороги і мандрів. Треба триматися дому, рідного берега, бути десь поблизу нього. Участь у велелюдних масових заходах не бажана. Для хворих може настати несподіване зцілення.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1897 –  -14,2; а найтеплішим у 2010 – +16,0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-