11 листопада: народний календар і астровісник

11 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Де сьогодні день холостяка і що лежало в торбі стародавнього грека і українця.

В Китаї сьогодні цікаве, але трохи сумне свято – День холостяка. Піднебесну можна сміливо назвати країною женихів. Уявіть лишень, на сьогодні чоловіків там  на 30 мільйонів більше ніж жінок. Це майже як населення Канади! В результаті такої гендерної диспропорції дівчатка в Китаї почуваються справжніми принцесами і їх майже на руках носять. Натомість вони – мало не мотузки в’ють із претендентів на руку і серце. Тож не диво, що на вулицях українських міст стає все більше китайців…

За церковним календарем сьогодні преподобномучениці Анастасії Римлянині, яку в народі вважали покровителькою овець і вівчарів. На Анастасії годилося ласувати овечим сиром. Цей продукт надзвичайно корисний і поживний. Він відомий ще з давніх часів. Паляниця і кавалок овечого сиру були в торбі стародавнього грека, іспанця і українця. Саме овечим сиром пригощала хитромудрого ідальго Дон Кіхота з Ламанчі сеньйора Дульсінея. Овечий сир «Манчего» і на сьогодні є одним із найвідоміших сирів Іспанії. В Італії ж найвідоміший овечий сир – пекоріно. Його брали з собою в похід римські легіонери. Не сплутайте пекоріно з пармезаном – останній виготовляється з коров’ячого молока.  

День ангела нині у Анастасії, Марії, Аврама, Анни.

На місячному циферблаті – 23-ій місячний день. Спокійно робимо вдих і видих – настав несприятливий період, один із днів омани, чар, наслання і прихованих небезпек. Місяць спадає, спадає і наша енергетика, можливо вже хтось підключив і власні внутрішні резерви, а хтось – підключився до когось. Тож пильнуйте: «кровососі» не сплять! Сьогодні місце сили – ваш дім. Добре позбавлятися від непотрібного і зайвого. Почистіть полички шафи (сейфа), зробіть подарунок тим, хто в чомусь має потребу. Добре вживати молочні продукти, сири (бачте, зорі солідарні з народним календарем), пекти ватрушки. До речі, це слово споріднене зі словом «ватра», що означає домашнє вогнище або вогонь, і прийшло воно до нас з давньоіранської мови через турецьке або циганське посередництво.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1897 та 1993 роках: -13,9; а найтеплішим у 2010 – +18,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-