Клих впав у кому ще на початку вересня - адвокат

Клих впав у кому ще на початку вересня - адвокат

Укрінформ
Ув'язнений у Росії громадянин України Станіслав Клих впав у кому ще на початку вересня.

Про це заявив адвокат Ілля Новіков в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Ця інформація (про кому - ред.) дещо застаріла, він впадав у кому на початку вересня і десь більше місяця тому його відвідала його мати. Вона побачила його в поганому стані, але принаймні він був при тямі. Здоров'я погіршилося за останні місяці, але нової інформації про те, що він знову потрапив до лікарні, у нас немає", - заявив Новіков.

Він додав, що Клиха відвідають консули

Читайте також: Стан здоров'я політв'язня Клиха у РФ різко погіршився

За словами адвоката, він не має конкретної інформації, які саме ліки давали українцеві.

"Нам повідомили, що (Клих - ред.) нібито за його власним проханням був переведений в цю лікарню. Ми у це не дуже віримо. Але немає способу отримати точну інформацію, з яких причин він опинився в такому стані. Російська тюремна система наполягає на тому, що ця інформація не до розголошення певним особам, включаючи адвокатів і сім'ї цих людей", - пояснив Новіков.

Раніше кримські правозахисники заявили про те, що Клих 6 днів провів у комі. Було відомо, що в РФ політв'язня Клиха перевели з в'язниці в лікарню Магнітогорська. Проте в якому саме медичному закладі його утримували, не повідомлялося. Крім того, офіційно рідних не сповістили про діагноз Клиха, про стан його здоров'я, термін його перебування там, а також про цілі його переведення до медзакладу.

Пізніше російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Клих перебуває на лікуванні у психіатричній лікарні.

Верховний суд Росії визнав законним вирок українцям Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, засудженим на 22,5 і 20 років позбавлення волі за нібито участь у бойових діях у Чечні у 1990-х роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-