Одеський суд продовжив арешт командиру частини у справі про рейдерство

Одеський суд продовжив арешт командиру частини у справі про рейдерство

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області залишив під вартою т.в.о. командира військової частини (аеродром "Шкільний") Сергія Григорашенка, який допустив 29 жовтня захоплення її території групою осіб у балаклавах.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Судова колегія розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу захисника підсудного Григорашенка на постанову слідчого судді Приморського райсуду Одеси про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового арешту терміном на 2 місяці. Суд відмовив у її задоволенні, залишивши постанову слідчого судді Приморського районного суду Одеси без змін", - відзначили у прес-службі.

Слідчий Військової прокуратури Одеського гарнізону оголосив підозру Григорашенку у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.426 (бездіяльність військової влади) КК України, тобто під час захоплення представниками одеського ТРЦ "City Center" частини території зазначеної військової частини.

У свою чергу, захисник Григорашенка наполягав на скасуванні постанови слідчого судді через відсутність в діях підзахисного складу злочину, стверджуючи, що "конфлікт, що виник на межі території військової частини, пов'язаний із суперечкою навколо земельної ділянки та на даний час вже майже розв'язаний".

Однак колегія суддів встановила, що слідчий суддя суду першої інстанції обгрунтовано вказав на наявність підозри, висунутої підозрюваному. Суд також погодився з висновком слідчого судді суду першої інстанції щодо доведеності органами досудового розслідування існуючих ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний Григорашенко може вчинити дії, спрямовані на перешкоду кримінальному провадженню.

Читайте також: Рейдерський напад: у ЗСУ заступилися за командира одеської військової частини

Як повідомлялося, представники патріотичних сил Одеси, в тому числі місцеві юристи, звернулися до суду і прокуратури з приводу притягнення до відповідальності посадових осіб ТРЦ "City Center", чиновників міської влади і групи осіб, причетних до незаконного захоплення 29 жовтня частини території військового об'єкта ( аеродрому "Шкільний").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-