З'явилися кадри нападу охоронців Медведчука на журналістів

З'явилися кадри нападу охоронців Медведчука на журналістів "Схем"

Відео
Укрінформ
Відео нападу охоронців Віктора Медведчука на знімальну групу оприлюднила редакція програми журналістських розслідувань "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший".

Інцидент стався ввечері 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт лідера організації "Український вибір" Віктора Медведчука, повідомляє Радіо Свобода.

З відео видно, як охоронці підприємця у масках та балаклавах кинулися до знімальної групи і почали застосовувати силу – штовхали, били ліктями, ставили підніжки та кілька разів вибили камеру з рук оператора. Також охоронці засліплювали камеру спеціальним ліхтарем. Усе це відбувалось в публічному місці по вулиці Медова, біля VIP-терміналу.

На ролику також зафіксований кортеж Віктора Медведчука, який від’їжджав від терміналу. Під час виїзду охоронці побігли до знімальної групи, щоб перешкодити зйомкам, в цей момент автомобілі Медведчука швидко залишити територію аеропорту.

Це відео, пояснюють у редакції програми, знято на кілька камер та зафіксоване автомобільним реєстратором. Адже це не перший випадок зухвалого перешкоджання журналістській діяльності з боку охоронців Медведчука протягом останніх тижнів, тому цього разу на зйомки відправили одразу кілька знімальних груп.

"Усе це трапилось біля VIP-терміналу аеропорту в Жулянах, з якого Медведчук на виключних умовах відлітає напряму до Росії та назад на своєму літаку, попри заборону прямого авіасполучення. Протягом останніх тижнів його охоронці регулярно винаходили нові й нові методи, як перешкодити нашій зйомці. Але цього разу в Жуляни була відрядження не одна, а кілька знімальних груп "Схем". Протизаконна діяльність охоронців Медведчука при його повній мовчазній згоді була ретельно зафіксована", – заявила головний редактор програми розслідувань Наталка Седлецька.

Читайте також: Поліція розслідує напад на журналістів в аеропорту "Київ"

Національна спілка журналістів України засудила напад на журналістів та вимагає від правоохоронців провести оперативне розслідування інциденту і домогтися покарання нападників на журналістів.

Офіс Віктора Медведчука поки ніяк не коментує інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-