Мін'юст хоче заборонити

Мін'юст хоче заборонити "злісним аліментникам" їздити за кордон і купувати авто

Укрінформ
Понад 500 000 український дітей є жертвами ухилення від сплати аліментів з боку батьків.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко у відео-роз'ясненні щодо виплати аліментів, оприлюднене на сторінці Міністерства юстиції у Facebook.

"Понад півмільйона українських дітей є жертвами фактично ухилення від сплати аліментів з боку їхніх батьків - чоловіків", - зауважив Петренко.

Він повідомив, що у зв'язку з цим Мін'юст ініціює низку новацій, які зроблять більш жорстку відповідальність батьків перед дітьми і перед державою за ухилення.

Серед новацій, які пропонує Мін'юст, - обмеження виїзду за кордон, обмеження права на водіння автомобілем, обмеження і заборона на полювання, на носіння зброї.

"І ще одна новація, яку ми будемо пропонувати, це дозвіл матері або тому з батьків, який проживає з неповнолітньою дитиною, мати можливість виїхати за кордон на відпочинок або на лікування зі своєю дитиною без згоди недобросовісного батька, який ухиляється від сплати аліментів понад 6 місяців", -  уточнив Петренко.

Читайте також: Порошенко підписав закон про збільшення суми аліментів

Окрім того, Мін'юст планує закріпити в законі посилення кримінальної відповідальності батьків, які ухиляються від сплати аліментів понад 1 рік. А також, зазначив міністр, планується звільнення матерів, котрі звертатимуться до суду, від сплати судового збору та авансового внеску при виконанні судового рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-