Українська армія тренується більше – з початку року провели понад 5000 заходів

Українська армія тренується більше – з початку року провели понад 5000 заходів

Укрінформ
Протягом року Збройними силами України проведено понад 5000 заходів бойової підготовки, що на 30% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це заявив на брифінгу начальник Управління оперативної підготовки Головного управління підготовки Збройних сил України Ігор Подолян щодо підсумків навчання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогоріч у Збройних Силах проведено понад 5000 заходів бойової підготовки... Ми практично повністю завершили цьогорічний план підготовки Збройних Сил. Зараз перед нами стоїть ключове завдання – планування заходів бойової роботи на наступний навчальний рік, що розпочнеться з 15 січня 2018 року", сказав Подолян.

За його словами, "значно зросла інтенсивність проведення навчань. У 2017 проведено 109 командно-штабних навчань, 32 бригадних тактичних навчання, 12 льотно-тактичних навчання, що на 30% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року".

Подолян зазначив, що на даний час проведення бригадного навчання - "це не подія, а звичайний буденний захід. Військові частини, які готуються до виконання завдань в АТО, проводять по два бригадних навчання, при цьому на різних полігонах. Збройним силам вдалося відійти від практики проведення тактичних навчань по шаблону. Тактичні навчання проводяться не тільки на полігонах, а і поза їх межами", - сказав він.

Крім того у цьому році відновилася практика проведення конкурсів та змагань на кращий підрозділ роду військ та спеціальних військ, фінальні етапи яких планувались під час професійного свята зазначеного роду військ. Наприклад, на минулому тижні завершилось змагання на кращу артилерійську батарею Збройних сил України. Це, в свою чергу, має позитивний вплив не тільки на ефективність підготовки, а і на підвищення престижу військової служби.

Читайте також: Українські військові беруть участь у навчаннях "Кленова арка — 2017" у Польщі

Програма підготовки льотного складу виконана на 95%, при цьому середній наліт льотчиків армійської авіації та Повітряних Сил складає 45 годин, а льотчика авіації Військово-морських сил - 29 годин.

Наплавність кораблів та суден ВМС - виконано на 86%, що складає 17 діб. На даний час в активній фазі виконання програми стрибків з парашутом. Наприклад, підрозділи Сил спеціальних операцій її вже виконали у повному обсязі, сказав представник Генштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-