Аваков презентує книгу про свої

Аваков презентує книгу про свої "зустрічі" з Леніним

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав у співавторстві з відомими українськими діячами книгу "Ленін з нами?", яку презентуватиме у вівторок увечері в "Українському домі".

Книга видана трьома мовами: українською, "слобожансько-російською" та англійською і представляє собою книгу-питання, книгу-дискусію, написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

"Подаю Вашій увазі книжку - сьогодні - 7 листопада - у 100 річницю "Великої жовтневої соціалістичної революції". Упевнений, це було важливо і 10 років тому, важливо, на жаль, і зараз. Чи змогли ми сформулювати моральний імператив історичної пам'яті, струсити морок радянської пропаганди, усвідомлено звільнитися від "привиду комунізму" і його ідолів?", - зазначив міністр.

За його словами, про всі ці питання на сторінках книги разом з ним розмірковують його співавтори - відомі українські політики, публіцисти і громадські діячі: Володимир В'ятрович, Євген Захаров, Микола Княжицький, Віталій Портніков та Ігор Жданов.

Аваков зазначив, що книга видана трьома мовами. У зв'язку з цим він подякував перекладачам, які стали також "у певному сенсі співавторами": Лесі Герасимчук (англійська версія) і Леоніду Логвиненку і Володимиру Верховню (українська версія).

Читайте також: На Одещині демонтували скандальних Леніна та Калініна

"Ленін з нами?" - книга-питання, книга-дискусія, а для когось, можливо, книга-провокація. Я вважаю, що нашому суспільству вкрай необхідна широка громадська дискусія про роль і місце в історії нашої країни комуністичного проекту і образу Леніна, як його символу. Хто він, людина і міф Ленін: символ великої комуністичної ідеї або втілення жахливих злодіянь? Пам'ятати чи? Чи пробачити?... Ці думки з Вами і для Вас", - підкреслив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-