Екс-охоронцю Яроша в Росії продовжили арешт на два місяці

Екс-охоронцю Яроша в Росії продовжили арешт на два місяці

Укрінформ
Совєтський районний суд у Брянську залишив під вартою українського політв’язня Олександра Шумкова.

Про це повідомляє “Тиждень” із посиланням на Київську міську організацію Спілки української молоді.

«Уперше з часу затримання Олександра Шумкова до нього допустили родичів: матір і тітку. Вони мали годинне побачення з Олександром, однак перед тим пройшли допит працівниками ФСБ. За словами Лариси Шумкової, матері затриманого, за час перебування під вартою Олександр змарнів та перехворів на грип, яким був заражений у СІЗО», - йдеться у повідомленні організації.

Як зазначають у Спілці української молоді, термін перебування в СІЗО Шумкову продовжили ще на 2 місяці - до 8 січня 2018 року.

Крім того, повідомляється, що Шумков підтвердив: кордон з РФ він перетнув не з власної волі, а був перевезений у непритомному стані на територію Росії працівниками ФСБ. Шумков запевняє, що залишається чинним військовослужбовцем 11-ої окремої бригади армійської авіації Збройних сил України (в/ч 4067 у смт. Чорнобаївка Херсонської обл.).

«Перших 24 години після захоплення, щойно прийшовши до тями, мене безперервно допитували працівники ФСБ. Державний адвокат, наданий РФ, пропонувала мені піти на співпрацю зі слідством, на що я дав категоричну відмову. Я розраховую на підтримку української держави щодо мого повернення на Батьківщину» - сказав Олександр своїй матері під час побачення.

Після судового засідання офіційному адвокату Олександра Фаріту Муртазіну вперше дали змогу ознайомитись зі справою.

Крім того, зазначається, що на судовому засіданні були відсутні представники консульського відділу Посольства України в Російській Федерації.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня 2017 року ФСБ викрало з території України Олександра Шумкова - чинного військовослужбовця ЗСУ та громадського активіста ВГО “Спілка Української Молоді в Україні”.

6 вересня відбулося перше судове засідання, на якому Шумкову пред’явили звинувачення в участі в екстремістських організаціях (ч.2 ст. 282 КК РФ) та присудили 2 місяці у СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-