Вбивство Аксельрода: поліція розслідує три версії

Вбивство Аксельрода: поліція розслідує три версії

Укрінформ
Харківські правоохоронці відпрацьовують три версії загибелі бізнесмена Едуарда Аксельрода при обстрілі Audi.

Харківські правоохоронці відпрацьовують три версії загибелі бізнесмена Едуарда Аксельрода під час обстрілу Audi.

Про це розповів журналістам начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Чиж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідство висунуло три версії вбивства Аксельрода: вбивство, вчинене оточенням жертви з корисливих мотивів, вбивство за борги і вбивство з метою перерозподілу сфер впливу в кримінальному середовищі", - зазначив Чиж.

За його словами, в іншому кримінальному провадженні розглядається зв'язок між вбивством Аксельрода і вбивством екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

"У справі призначено 25 експертиз. Речові докази, включаючи автомобіль Audi, з місця події вилучено. У розслідуванні беруть участь найдосвідченіші фахівці", - додав Чиж.

За його словами, справа перекваліфікована на ч. 2 ст. 115 КК України: санкція - аж до довічного позбавлення волі.

Читайте також: Луценко підтвердив зв'язок між розстрілом у Харкові та вбивством Вороненкова

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 листопада перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко заявив, що вбитий у Харкові бізнесмен Едуард Аксельрод знав про підготовку до вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

У ніч на 5 листопада в Харкові невідомі обстріляли автомобіль Audi на вулиці Клочковській. В результаті обстрілу загинув водій іномарки. Встановлено, що це бізнесмен Едуард Аксельрод. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (вбивство) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-