7 листопада: народний календар і астровісник

7 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Кому покровительствують святі Маркіан і Мартирій, і чи штормитиме сьогодні за місячним календарем.

Сьогодні мучеників Маркіана і Мартирія. Обоє служили в Константинопольському соборі за патріарха Павла Сповідника. Їхнє життя текло розмірено і без ексцесів, але тут стався аріанський путч. Аріани підступно вбили Павла, а його нотаріям (секретарям) – Маркіанові та Мартирію, запропонували перейти на свій бік і прийняти аріанську єресь. За це обіцяли щедру винагороду – єпископство, а також кругленькі суми золотом. Інші б радо пристали на спокусливу пропозицію, а ці двоє диваків відмовилися. Вмовляти ніхто нікого не збирався, і чоловіків стратили. За вірність і непродажність Маркіан і Мартирій були згодом прославлені в лику мучеників. Цих святих вважають покровителями всіх юристів, але переважно західних. У наших служителів Феміди – покровитель святий Миколай. Дуже вже подарунки люблять.  

І декілька народних прикмет: «Зірки на небі блимають – ознака погіршення погоди з посиленням вітру», «Коли хмари пливуть низько – буде дощ і похолодає», «Хороша погода утримається, якщо небо має чистий яскраво-блакитний колір», «Рано замерзне – довго не розтане».

Іменинники сьогодні чоловіки з рідкісними іменами Маркіян (Марко) і Мартирій.

Котиться неквапом срібний місячний віз Чумацьким шляхом і сьогодні вже 19-ий день за місячним календарем. Його енергетика активна, але важка. Стихія – вода. Доба характеризується підвищеним самоконтролем, аналізом помилок і відповідними висновками, уроками. Треба очікувати несподіванок і різного роду випробувань. Готуйтеся спустити вітрила і віддатися на волю стихії. Кидатиме і вправо, і вліво, шторм може змінитися цілковитим штилем, але лякатися не варто – все мине як наслання і ви таки вийдете сухими з води. А хто намочиться – то тільки з власної вини. Уникайте навантажень, можливий травматизм. Стрижка подовжить життя. Ось і вся астрологічна арифметика!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 році: -14,9; а найтеплішим у 1996 – +15,6. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-