Київ і Варшава мають завадити Росії маніпулювати історією - польський експерт

Київ і Варшава мають завадити Росії маніпулювати історією - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Росія завжди активно використовуватиме протиріччя між Польщею та Україною, і це потрібно усвідомлювати й не давати їй приводу.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив польський експерт, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський.

"Під Києвом нещодавно вбили Аміну Окуєву. Ми бачимо, що росіяни у змозі вбивати людей в Україні. Напевно, вони також можуть вбивати людей і в Польщі. Тобто, немає технічних проблем, аби створювати враження, що це не вони роблять, а ми самі себе вбиваємо. Тому якщо ми створимо відповідну для цього атмосферу, то Росія завжди цим скористається, і це постійно потрібно мати на увазі", - заявив Журавський вел Граєвський.

На його переконання, усе залежить від обох країн, тобто яке поле для маневру Київ і Варшава дають Росії. Він звернув увагу, що багато так званих інцидентів з пам'ятниками є очевидними провокаціями Росії.

"Я не можу сказати, які з акцій безпосередньо були наслідком дій російських спецслужб, а які - корисних ідіотів, оскільки це все перемішалося. Але якщо на місці знищених польських пам'ятників в Україні є написи "СС", то мені складно собі уявити, що це зробили українці, адже це суперечить українським інтересам, а очевидно є в інтересах РФ", - зазначив експерт.

Водночас написи вандалів на українських пам'ятниках від імені поляків, наприклад з помилками у слові "Волинь", також можуть свідчити, що їх було зроблено не поляками, додав він.

Читайте також: Польський експерт пропонує новий підхід до інформаційної війни з РФ

Польський експерт звернув увагу, що у всіх інших сферах, крім історичної, відносини між Україною і Польщею за чинної польської влади є дуже інтенсивними.

"Є поступи, яких за попередньої влади не було", - зауважив Журавський вел Граєвський, звертаючи увагу на інтенсивну співпрацю в оборонній сфері, польську допомогу для України, навчання студентів.

Водночас він зауважив, що у питаннях минулого Польща хоче будувати відносини з Україною спираючись на історичну правду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-