3 листопада: народний календар і астровісник

3 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Іларіона; передбачаємо погоду на квітень і всіляко уникаємо суперечок. 

В Америці сьогодні Національний день сандвіча, а в Японії – День культури. Ось такий вражаючий діапазон. А в нас за церковним календарем преподобного Іларіона Великого – знаного християнського ченця і аскета, послідовника преподобного Антонія Великого. Іларіон був фундатором чернецтва на теренах Палестини. Він багато подорожував, обходивши пішки мало не весь Близький Схід, Єгипет, а останні дні свого життя провів на Кіпрі. Силою молитви святий лікував невиліковно хворих, зцілював душі стражденних, виганяв бісів. Якось він зцілив одержимого легіоном нечистих духів одного знаного містянина. Згодом той чоловік на радощах знову приїхав до Іларіона й привіз щедрі подарунки. Святий категорично відмовився від дарів: «Благодать Господня не продається! Піди й роздай усе принесене тобою жебракам – воно їм потрібніше», – зауважив чернець.   

О цій порі було зазвичай холодно, йшли дощі, або й взагалі перший сніг випадав. Українці сиділи переважно по домівках, займалися хатніми справами, поралися біля худоби. А ще – справляли весілля, збиралися на вечорниці. Передбачали: «Яка погода в листопаді, така і в квітні». «Бурхливий листопад – на сувору зиму». Коли ж цього дня випадав перший сніг, то до санного шляху залишалося рівно півтора місяця.

З іменинами вітайте Іларіона, Аркадія, Анатолія.

Сьогодні 15-ий місячний день, один із критичних днів місяця. Завтра – Місяць уповні. Капосна богиня Геката тільки й думатиме, кому б якось нашкодити і кого б із ким посварити. Найліпше було б провести цей день релаксуючи і насолоджуючись життям-буттям десь під пальмами і безжурним блакитним небом, але не у всіх це вийде. Втім, від нас самих залежить зробити його максимально приємним і комфортним. Не встрявайте у суперечки і не намагайтеся щось комусь довести.  Пам’ятайте, що для когось «Ромео і Джульєтта» – історія про вічне кохання, а для когось – про гормональну лихоманку двох підлітків, яка через нетривалий час закінчилась подвійним суїцидом (цікаво: що б сказав на це Шекспір?). І якщо сьогодні хтось сприйме вираз безмежної нудьги на вашому обличчі за абсолютну просвітленість – що ж, переконувати його у зворотному теж не варто.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1979 році -12,7; а найтеплішим у 1984 – +16,6. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-