Рада відкрила на своєму сайті «електронний кабінет громадянина»

Рада відкрила на своєму сайті «електронний кабінет громадянина»

Укрінформ
Верховна Рада запровадила новий електронний сервіс на своєму веб-сайті «електронний кабінет громадянина».

Що надає змогу працювати з іншими електронними сервісами, зокрема подавати електронні петиції, брати участь у громадському обговоренні законопроектів, подавати електронні звернення, записуватися на відкриті пленарні засідання, користуватися базою нормативно-правових даних.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради, опублікованому на її сайті.

«З метою досягнення більшої відкритості, прозорості та підзвітності перед громадянами Верховна Рада України запроваджує новий веб-портал «Електронний кабінет громадянина», що виступатиме в якості єдиної точки входу для роботи з такими електронними сервісами Верховної Ради України для громадян, як: нові веб-системи «Електронні звернення громадян» до Верховної Ради України та «Запис громадян України на відкриті пленарні засідання» Верховної Ради України, нова версія веб-системи «Законодавство України», веб-портал «Громадське обговорення законопроектів» Верховної Ради України, веб-портал «Електронні петиції до Верховної Ради України», веб-портал «Відкриті дані» Верховної Ради України», - зазначається в повідомленні.

Щоб користуватися зазначеними сервісами, необхідно зареєструватися,  вказавши низку персональних даних. При цьому в повідомленні підкреслюється, що «електронний  кабінет громадянина» створить безпечні умови роботи користувачів. «Веб-портал «Електронний кабінет громадянина» ВРУ забезпечить зручний і легкий доступ до зазначених вище сервісів, створить безпечні умови роботи користувачів (громадян), а сучасний адаптивний дизайн систем дозволить комфортно працювати з усіма системами незалежно від типу пристрою, на якому працює користувач», - зазначено в повідомленні.

Читайте також: Портовий оператор “DP World” з ОАЕ зацікавився українським ринком

Окрім того, тепер  електронні звернення громадян будуть інтегровані із автоматизованими системами «Листи та звернення громадян» та «Автоматизована система документообігу» Верховної Ради, що має сприяти прискоренню реєстрації звернень і посилити контроль за їх своєчасним опрацюванням і наданням відповіді авторам звернень.

Як повідомлялося, раніше Рада також змінила дизайн і осучаснила сервіс «Законодавство України», пристосувавши його до всіх електронних  пристроїв. Ця база даних нормативно-правових актів є однією з найпопулярніших серед користувачів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-