Омбудсмен планує звернутися до прокуратури щодо

Омбудсмен планує звернутися до прокуратури щодо "призовників" з нічного клубу

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська має намір звернутися до прокуратури та подаватиме клопотання міністру оборони Степану Полтораку про неприпустимість дій щодо затримання молодих людей у київському нічному клубі Jugendhub.

Про це вона сказала на прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я подам клопотання на ім'я міністра оборони про неприпустимість таких дій. Я також маю намір звернутися до прокурора Києва і Генеральної прокуратури про внесення відомостей в ЄРДР у зв'язку з незаконним позбавленням волі цих осіб", - поінформувала омбудсмен.

Вона зауважила, що військкомат має право оголосити в розшук людину, яка уникає призову, а органи поліції мають право доставити таку людину до військкомату.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що не причетні до подій, які сталися у вихідні, коли молодих людей з нічного клубу поліція забрала і завезла на пункт для призовників. «Всі питання з цього приводу треба адресувати до Національної поліції. Давати правову оцінку діям Національної поліції - це не наша прерогатива», - сказав заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Валерій Дендебера. 

Читайте також: Затриманих "призовників" у клубі Jugendhub вже відпустили - адвокат

Представник Генштабу уточнив, що, за його даними, з 32 затриманих 12 молодих людей ухилялися від військового обов'язку. Наразі вони всі проходять медичну перевірку, після якої буде з'ясовано, чи можуть вони служити.

Як повідомлялося, 28 жовтня в Києві співробітники Нацполіції влаштували обшук у нічному клубі Jugendhub, в результаті якого затримали 17 осіб, в яких вилучили речовини, схожі на наркотичні. Окрім того, 32 молодих чоловіків, які «ухилялися від призову», доставили до військкомату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-