Біля ВССУ проходить акція на підтримку засудженого до 13 років прикордонника

Біля ВССУ проходить акція на підтримку засудженого до 13 років прикордонника

Фото
Укрінформ
Під будівлею Вищого спеціалізованого суду України по вулиці Пилипа Орлика проходить акція на підтримку засудженого до 13 років ув'язнення учасника АТО. військовослужбовця 79 прикордонного загону Чорноморського регіонального управління ДПСУ  Сергія Колмогорова.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, сьогодні ВССУ має розглянути касаційну скаргу на вирок Приморського райсуду міста Маріуполя та Апеляційного суду Донецької області (м.Маріуполь), згідно з якими солдата Колмогорова засуджено до 13 років за статтею "навмисне вбивство".

Наразі в акції беруть участь до 300 людей. Частина з них зайшла в приміщення ВССУ, однак поки людей не запускають у приміщення. Акція проходить мирно, її учасники спілкуються один з одним. Підтримати Колмогорова прийшли, зокрема, багато прикордонників на чолі з в.о. голови Держприкордонслужби Василем Серватюком.

Як повідомлялося, Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автівки.

15 листопада 2016 року Приморський райсуд м. Маріуполя Донецької області оголосив вирок Колмогорову, яким визнано його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки, та позбавленням військового звання "старший солдат". 

Тим часом водій автівки, який не виконав законне розпорядження представника ДПСУ, під час активних бойових дій та заходів, що спрямовані на захист територіальної цілісності та суверенітету України, виїхав до Російської Федерації.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-