Частину «рюкзаків Авакова» пошили у в’язницях за 60-130 грн - САП

Частину «рюкзаків Авакова» пошили у в’язницях за 60-130 грн - САП

Укрінформ
Частина рюкзаків, закуплених для потреб нацгвардії у зоні АТО, була пошита в установах виконання покарань за 60-130 грн.

Про це заявив під час засідання суду щодо обрання запобіжного заходу синові міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександру прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), передає ЛІГАБізнесІнформ.

Прокурор повідомив, що після призначення тендера на закупівлю рюкзаків перед третім (після Олександра Авакова та Сергія Чеботаря. - Ред.) затриманим у цій справі Володимиром Литвиним постало питання щодо безпосереднього виготовлення рюкзаків.

Читайте також: Третього фігуранта "справи рюкзаків" відпустили під особисте зобов'язання

Прокурор зазначив, що виробників шукали просто в інтернеті.

«Частина цих рюкзаків взагалі була пошита в установах виконання покарань, на їх підприємствах. Вартість пошиття цих рюкзаків склала від 60 до 130 грн», - сказав представник САП.

При цьому в клопотанні САП зазначено, що рюкзаки Нацгвардія закупила по 2799 грн. Всього закупили такої амуніції на 14,4 млн грн. Як встановила експертиза, пошиття таких рюкзаків обходиться в 555 грн.

Читайте також: Справа рюкзаків: суд відпустив сина Авакова під особисте зобов'язання

Нагадаємо, в середу, 1 листопада, Солом’янський райсуд Києва ухвалив рішення відпустити під особисте зобов'язання без застави сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова. Його затримали напередодні в рамках справи про закупівлю рюкзаків для потреб Нацгвардії в зоні проведення АТО.

Читайте також: Справа рюкзаків: Чеботаря також відпустили під особисте зобов’язання

В цій справі крім Авакова-молодшого та Литвина затримали також екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-