У Варшаві українці вшанували пам'ять воїнів УНР

У Варшаві українці вшанували пам'ять воїнів УНР

Фото
Укрінформ
Представники української громади Польщі та українські дипломати вшанували у середу пам'ять воїнів УНР, які поховані на Вольському православному кладовищі Варшави.

Вшанування символічно відбулося у День усіх святих, який в Польщі є великим релігійним святом поминання померлих і вихідним днем, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Українці запалили лампадки і помолилися біля могил та пам'ятників воїнам УНР, простих українців, похованих на цьому кладовищі, та біля пам'ятника жертвам Голодомору в Україні. 

"Ми прийшли вшанувати пам'ять людей, які тут поховані на території Польщі, на цій землі. Але це українці, які воювали і за Українську державу, і захищали разом із поляками за польську державу. Ми не могли оминути їх, їхні могили у день, коли вся Польща вшановує пам'ять людей, які померли і загинули", - підкреслив у коментарі агентству посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Читайте також: Поляку загрожує п’ять років тюрми за "писанину" на консульстві України

Крім українських дипломатів, пам'ять українців у Варшаві вшанували представники різноманітних українських організацій, зокрема голова Об'єднання українців у Польщі Петро Тима, та багато інших.

У Варшаві вшанували пам'ять воїнів УНР

Фото: Юрій Банахевич, Варшава, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-