Контрактники для війська: Генштаб відмовляється від

Контрактники для війська: Генштаб відмовляється від "радянського підходу"

Укрінформ
В Україні план набору громадян на контрактну службу в цьому році виконано на 90% завдяки підвищенню грошового забезпечення.

Про це сказав на брифінгу начальник відділу комплектування і призову - заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Валерій Дендебера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року план набору громадян на контрактну службу уже виконано на 90 відсотків. Близько 30 тисяч громадян, серед яких понад 3 тисячі військовослужбовців-строковиків, виявили бажання укласти контракт для проходження служби у лавах Збройних сил України", - повідомив він.

За його словами, для зручності та посилення заходів вербування на військову службу за контрактом військкомати реформують у Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Набір здійснюватиметься окремо для кожного роду військ Збройних сил України. Створення Центрів повинно покращити обліково-мобілізаційну роботу та забезпечити прозорість і підвищити якість надання адміністративних послуг громадянам, зазначив полковник.

Читайте також: Генштаб нарахував 33 способи “відкосу” від армії

На базі Чернігівського обласного військового комісаріату та Козелецького районного військового комісаріату вже триває експеримент з реформування військових комісаріатів у Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. "Ми плануємо відійти від радянського пасивного способу комплектування, за принципом "хто прийшов, з тим працюємо", до активного. Будуть розгортатись спеціальні вербувальні дільниці, де проводитимуться з громадянами відповідні роз'яснювальні заходи щодо вступу на військову службу за контрактом", - пояснив Дендебера.

Він зауважив, що у провідних країнах світу, таких як США, Франція, Німеччина, так звані вербувальні центри займаються активним пошуком громадян для проходження військової служби за контрактом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-