Колмогорова треба виправдати, а суддів перевірити на зв’язки з терористами - Фріз

Колмогорова треба виправдати, а суддів перевірити на зв’язки з терористами - Фріз

Укрінформ
СБУ має провести ретельну перевірку суддів, які мали відношення до розгляду справи солдата-прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого Приморським райсудом Маріуполя до 13 років позбавлення волі.

З відповідним зверненням виступила у Фейсбуці народний  депутат, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз. 

“Звертаюся до Служби безпеки України з вимогою ретельної перевірки суддів, які мали відношення до розгляду справи Колмогорова: Дзюби Маріанни Вікторівни, Курбанової Наталі Миколаївни, Пантелеєва Дмитра Геннадійовича”, - зазначила Фріз.

Вона підкреслила, що рішення райсуду м.Маріуполь, що ухвалено в тому числі головою цієї судової установи, “виглядає заангажованим та таким, що брутально ігнорує обставини справи, несе загрозу національній безпеці держави та може використовуватися в інтересах країни-агресора та терористичних організацій”.

Читайте також: Прикордонники вважають вирок Колмогорову "ідеологічною диверсією"

За словами депутата, представники правоохоронних органів Маріуполя повідомили їй про те, що виправдувальні рішення Приморського суду осіб, що підозрюються або звинувачуються у сепаратизмі та діях на боці терористичних організацій, мають системний характер.

Вона  висловила переконання, що ситуація потребує "не тільки перегляду справи Колмогорова та виправдання військовослужбовця, а й уважного дослідження суддів, що приймали рішення в суді першої інстанції та при розгляді апеляції, на зв’язки з терористичними організаціями та особами (родичами), що перебувають на окупованих територіях, їх підтримку сепаратизму та країни-агресора".

Фріз нагадала, що 2 листопада буде відбуватися касаційний розгляд справи військовослужбовця 79 прикордонного загону Чорноморського регіонального управління ДПСУ Колмогорова Сергія Валерійовича.

Військовослужбовець у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автівки.

15 листопада 2016 року Приморський райсуд м. Маріуполь Донецької області оголосив вирок Колмогорову С.В.(справа № 266/2278/15-к, провадження № 1-ка/266/56/16), яким визнано його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки, та позбавленням військового звання “старший солдат”.

Тим часом водій автівки, який не виконав законне розпорядження представника ДПСУ, під час активних бойових дій та заходів, що спрямовані на захист територіальної цілісності та суверенітету України, виїхав до Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-