В Окуєву влучило 5 куль - прокурор Київщини

В Окуєву влучило 5 куль - прокурор Київщини

Укрінформ
Правоохоронці відпрацьовують кілька версій вбивства військовослужбовця-добровольця Аміни Окуєвої і вже встановили, яким чином кілери змогли залишити місце злочину. Також відомо, що в Окуєву влучило 5 куль. 

Про це в коментарі "112 Україна" заявив прокурор Київської області Дмитро Чибісов. 

За його словами, на даний момент триває операція із затримання зловмисників, а слідство відпрацьовує кілька версій вбивства.

"Встановили, яким чином ці особи відходили, і наразі відпрацьовується декілька версій. Основні з них – це дії російських спецслужб, інші версії – що це скоєно групою, яка причетна до вчинення злочину щодо нардепа Мосійчука. Операція (з затримання - ред.) ще триває, більше того, залучені інші підрозділи і сили для розкриття злочинів. Проводимо низку технічних заходів, по яких ми вже отримали інформацію, і проведені відповідні огляди місцевості, відпрацьовані свідки, територія, камери спостереження", - заявив він.

Читайте також: У МВС назвали дві основні версії вбивства Окуєвої

Стало відомо, що по автомобілю, в якому перебували Окуєва і Осмаєв, випустили півтора десятка куль, п'ять з них влучили в Окуєву.

"Ми з’ясували зброю і зараз проводимо відпрацювання стосовно кількості куль. Можу зазначити чітко, що їх було більше півтора десятка. Постріли здійснені з автоматичної зброї, чергою. Це було скоєно на повороті до села Малютянка, що поряд із Глевахою. Орієнтовний час злочину 20:30. В результаті отриманих 5 пострілів, які влучили в Аміну Окуєву, вона загинула. Один із них був смертельний, - влучили в голову, інші постріли – в інші частини тіла", - розповів Чибісов.

Він додав, що чоловіка Окуєвої Адама Осмаєва взято під посилену охорону.

"Зараз застосовуються заходи безпеки, враховуючи системні напади на цих осіб, я впевнений, що охорону найближчим часом знімати не будуть, більше того, вони будуть посилені. Впевнений, що таких випадків, якщо особа сама не заявить про зняття з нього охорони, не буде", - констатував він.

Як повідомлялося, 30 жовтня біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченських добровольцях Аміні Окуєвій та Адаму Осмаєву. Окуєва загинула, Осмаєва поранено.

Попередній замах на Осмаєва та Окуєву було вчинено 1 червня на Подолі у Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати й поранити нападника. 

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Росію у вбивстві Окуєвої.

Нардеп Ігор Мосійчук вважає, що замах на нього, а також вбивства Окуєвої і Тимура Махаурі вчинила одна й та сама диверсійна група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-