"Фронтмени" акції під Радою не схотіли зустрітися з правоохоронцями – Крищенко

Укрінформ
Правопорядок біля стін Верховної Ради, де відбувається акція протесту й розміщується наметове містчко, забезпечується в звичному режимі - працюють наряди патрульної поліції, піші патрулі в Маріїнському парку й навколо та військовослужбовці, які охороняють адмінбудівлі.

Про це заявив керівник Головного управління Національної поліції у місті Київ Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба столичної поліції НП.

"Я наголошую: акція - малочисельна, тож тримати великі сили поліції та НГУ тут недоцільно, вони потрібні в інших місцях Києва для забезпечення безпеки та розкриття злочинів. Тут же, під Верховною Радою України, залишаються наряди патрульної поліції, піші патрулі у Маріїнському парку та на прилеглій території, а також військовослужбовці для охорони адміністративної будівлі", - підсумував Крищенко.

Він також зауважив, що правоохоронці телефонували до народних депутатів, які є фронтменами цієї акції, але, за його словами, парламентарії "не виявили бажання зустрітися".

Керівник столичної поліції нагадав, що у вівторок було прийняте рішення змінити режим несення служби для патрулів, які забезпечують охорону порядку на акції біля стін ВР, і розповів, що правоохоронці провели зустрічі з активістами наметового містечка та організатором, який надавав заявку у КМДА, та попередили про зміну режиму несення служби.

Як повідомляв Укрінформ, акція протесту під Верховною Радою триває з 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалася ще вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент президента.

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждало п’ятеро осіб, у тому числі поліцейський.

Читайте також: "Беззахисний" мітинг: у поліції не чекають нападів на протестувальників під Радою

18 жовтня під будівлею ВР між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнила щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишається у мітингувальників.

У п’ятницю, 20 жовтня, частина мітингувальників розійшлась.

Однак політична партія "Рух нових сил" та депутати "Сапопомочі" вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом.

31 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав наказ про відкликання сил МВС з-під Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-