У МВС назвали дві основні версії вбивства Окуєвої

У МВС назвали дві основні версії вбивства Окуєвої

Укрінформ
МВС розглядає дві основні версії вбивства ветерана АТО Аміни Окуєвої - це дії спецслужб Росії та дії осіб, які перебувають на території Чечні.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. 

Він наголосив, що Окуєва та Адам Осмаєв були особистими ворогами президента Чечні Рамзана Кадирова.

"На моє переконання, замовником цього вбивства є спецслужби Росії. Тобто головними базовими версіями вбивства є їхні дії, а також можливий фактор безпосередньо Чечні, тобто Кадирова, чиїм особистим ворогом були Окуєва і Осмаєв, зважаючи на їхню діяльність. Це основні версії, але слідство відпрацює й всі інші", - сказав Шкіряк.

Він наголосив, що президенту Росії Володимиру Путіну "необхідно розірвати Україну зсередини".

"Почерк цього злочину - цинічний, показовий і зухвалий, який дає розуміння в тому, що головним елементом цієї гібридної війни, яку проти нас веде Росія, є перенесення її з окопів на територію мирної України. Це все робиться з метою посіяти паніку, нагнітати істерію, атмосферу страху, а також недовіру до правоохоронних органів", - прокоментував радник глави МВС.

Читайте також: Геращенко повідомив деталі вбивства Окуєвої: Нападників було двоє

Як повідомлялося, 30 жовтня біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченських добровольцях Аміні Окуєвій та Адаму Осмаєву. Окуєва загинула, Осмаєва поранено.

Попередній замах на Осмаєва та Окуєву було вчинено 1 червня на Подолі у Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати й поранити нападника.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Росію у вбивстві Окуєвої

Нардеп Ігор Мосійчук вважає, що замах на нього, а також вбивства Окуєвої і Тимура Махаурі вчинила одна й та сама диверсійна група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-