На місці вбивства Окуєвої повторно розпочата робота експертів

На місці вбивства Окуєвої повторно розпочата робота експертів

Укрінформ
За фактом убивства Аміни Окуєвої під Києвом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального Кодексу України - умисне вбивство, яке розцінюється як замовне. 

Про це повідомив представник ГУ НП у Київській області Микола Жукович в ефірі «112 Україна».

«Зараз можу сказати, що вже відкрито кримінальне провадження та зареєстровано в ЄРДР за ст. 115, умисне вбивство, п. 11 розцінюється як замовне вбивство. Триває робота слідчо-оперативної групи, оперативники опитують можливих свідків», - сказав він.

За словами Жуковича, на місці події повторно розпочала роботу при денному світлі слідчо-оперативна група та експерти. В області продовжують проводити план "Сирена". Він також додав, що стан здоров'я Адама Осмаєва задовільний.

Як розповів кореспондент в ефірі «112 Україна», на місце події приїхали миротворці. Також відомо, що поліцейські перекрили дорогу, де сталося вбивство.

Читайте також: Чоловік Окуєвої розповів про вбивство: Навколо мене все розліталося

Як повідомляв Укрінформ, увечері 30 жовтня невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої поблизу селища Глеваха Київської області. Внаслідок замаху Окуєва загинула на місці, а її чоловік, Адам Осмаєв, дістав поранення. Невідомі, які скоїли напад на активістів Осмаєва та Окуєву, зникли на авто у невідомому напрямку. Що це за автомобіль - наразі встановлюють правоохоронці. По Київській області та в сусідніх областях введено план «Сирена». 

За словами Осмаєва, він намагався надати Аміні першу допомогу, але «їй влучили в голову». Крім того, Осмаєв заявив, що червневий замах та нинішній - «ланки одного ланцюга». 

Раніше на колишніх бійців-добровольців Окуєву та її чоловіка Осмаєва вже був замах. 1 червня на Подолі в Києві нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама, після чого Окуєва вистрілила у відповідь. Після замаху Окуєвій та Осмаєву надали державну охорону. Після того, як закінчився термін охорони, їм запропонували його продовжити, однак Окуєва та Осмаєв відмовилися.

Аміна Окуєва - чеченський доброволець із батальйону «Київ-2», лейтенант ВДВ Збройних сил України.  Брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-