НАЗК підозрює в корупції віце-президента “Антонова”

НАЗК підозрює в корупції віце-президента “Антонова”

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції підозрює віце-президента корпорації "Антонов" Андрія Чабанова у вчиненні правопорушення, пов'язаного з корупцією.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

“Згідно з приписом, НАЗК вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією і розглянути питання щодо притягнення винної особи до встановленої законом відповідальності”, - зазначають у НАЗК.

Як уточнили в агентстві, припис про порушення Чабановим вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону спрямовано на адресу виконувача обов’язків президента ДП «Антонов» Олександра Кривоконя.

Читайте також: НАЗК проведе повну перевірку е-декларацій ще п'ятьох чиновників

“За результатами перевірки, здійсненої Департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК, встановлено, що віце-президент ДП «Антонов», будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги частини першої статті 36 Закону України «Про запобігання корупції», а саме не передав належні йому підприємства та корпоративні права в управління іншій особі протягом 30 днів після призначення на посаду, чим вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією”, - йдеться в повідомленні НАЗК.

У прес-службі антикорупційного агентства нагадують, що припис НАЗК є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 18846 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-