Чийгоз та Умеров відвідали презентацію книги про Олега Сенцова

Чийгоз та Умеров відвідали презентацію книги про Олега Сенцова

Укрінформ
Символічно, що це був перший захід, яке вони відвідали після звільнення, аби надати підтримку Сенцову та іншим українським політв'язням.

Про це розповів Ахтем Чийгоз у розмові з журналістами.

"Треба говорити, писати листи. Скрізь про них згадувати. Але в цьому плані не повинно бути нічого особистісного, і особливо змагального. Всі повинні озвучувати, і намагатися дати зрозуміти, що це загальний підхід. Це в першу чергу забезпечить їм безпеку", - підкреслив Чийгоз.

Читайте також: Президент нагородив Чийгоза та Умерова орденами "За заслуги"

Він висловив переконання, що внаслідок активного тиску наших в'язнів скоро відпустять, як і його з Умеровим.

"В Україні та в Росії, а особливо у кримських татар, було точне розуміння, що Чийгоза ніколи не відпустять. Настільки висловлювали ненависть щодо того принципу боротьби, який я і наш народ в Криму відстоює. Однак змушені були відпустити... Точно так само буде і з іншими. І з Сенцовым - за те, що він тримає позицію. До нього так чи інакше і вороги виявляють повагу", - сказав Чийгоз.

Читайте також: Умеров сподівається на швидке звільнення Криму

На презентації також були присутні лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Олег Сенцов - справжній патріот своєї батьківщини - Криму і України. Етнічний росіянин. Це спростовує мислення московської пропаганди про те, що росіяни виступали за анексію, окупацію Криму. Крім того, це дуже мужній чоловік, який, незважаючи на всі загрози, не зламався, не відмовився від своїх принципів - і отримав 20 років позбавлення волі за сміхотворним звинуваченням... Кремлю просто треба було показово покарати людину, етнічного росіянина, який виступає проти окупації", - зазначив Джемілєв.

Читайте також: Сестра Сенцова просить уряд не забувати про українських політв'язнів в РФ

За його словами, Сенцов вийде на волю набагато раніше.

"Він переживе Путіна, він переживе путінський режим. І ми зробимо все можливе, що в наших силах, для того, щоб швидше його звільнити... Я дуже сподіваюся, що дуже скоро ми побачимо Олега Сенцова серед нас", - сказав Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-