29 жовтня: народний календар і астровісник

29 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Лонгіна сотника; переводимо годинник на зиму і згадуємо літо.

По-перше, сьогодні свята неділя, яка вважається своєрідною міні-Пасхою. За церковною традицією кожна неділя – це не кінець, а початок тижня і кожна неділя – маленьке свято, наче відблиск весняного Великодня. По-друге, нині Церква вшановує Лонгіна сотника. Того самого, який стояв при Хресті, на якому розіп’яли Спасителя. Військовий був сліпий на одне око. Під час страти Ісуса краплина крові Господа крапнула прямісінько на око Лонгіна і він прозрів. Відтоді сотник увірував у Христа, став ревним сповідником нової віри й почав проповідувати всюди, де тільки міг. Невдовзі його схопили й стратили, відрубавши голову. Лонгіна сотника в народі вважали одним із помічників при зціленні від очних хвороб. Цього дня йому молилися всі, хто мав проблеми з зором.

І, нарешті, по-третє, сьогодні треба переводити годинник на годину назад – переходимо на зимовий час. Можливо, для когось ця процедура набула якогось сакрального смислу, тому її варто поставити на перше місце? Жодних заперечень!

Іменинники нині Іван, Георгій, Євген, Олексій. 

Сьогодні 10-ий місячний день з активною і, що головне, позитивною енергетикою. Прекрасний день для відпочинку! Рекомендовані медитації з генеалогічним деревом, робота з кармічною пам’яттю, або просто з пам’яттю. Згадаймо: якими ми були рік тому? А 5, 10, 20 і т.д. років тому? Ми – ті ж самі чи кардинально інші? Чи є різниця  в нашому світосприйнятті, розумінні себе?  Як то – сяяти від щастя чи бути в стані клінічної депресії, мати довге волосся або бути з короткою зачіскою, з бородою, лисим, брюнеткою чи блондинкою. Підтримувати уряд чи бути в опозиції. Носити одяг у діапазоні від S до ХL, бути на мілині й їсти одну кабачкову ікру чи бути при великих грошах. У різні часи ми різні і в той же час – парадоксально ті ж самі… Кольори дня – лимонний і шафрановий. Вони мають додати трішечки сонця, трішечки тепла в ці холодні осінні дні. І не забудьте про свіжі квіти у вазі. Це теж додасть усім градус позитивного настрою і нагадає про літо.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1920 –  -10,3 а найтеплішим у 2013 – тоді було аж 22,4 градусів тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-