Життю Мосійчука наразі нічого не загрожує - керівник клініки

Життю Мосійчука наразі нічого не загрожує - керівник клініки

Відео
Укрінформ
Наразі стан здоров'я постраждалого від вибуху народного депутата Ігоря Мосійчука задовільний, його життю нічого не загрожує.

Про це журналістам повідомив президент приватної клініки "Борис" Михайло Радуцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько першої години ночі до нас привезли народного депутата пана Мосійчука. На даний час його життю, за великим рахунком, нічого не загрожує. Він ще знаходиться в реанімації, але все необхідне на цьому етапі йому зроблено. Сподіваємось, що все буде гаразд. Травма була не проста, але, на щастя, життєво важливі функції не пошкоджені", - прокоментував Радуцький.

Також посилаючись на лікарську таємницю, без згоди потерпілого він відмовився уточнити, якою саме була травма. При цьому він спростував інформацію про те, що Мосійчуку провели дві операції.

"На сьогодні дозволу від пана Мосійчука або його родини ми не отримували, щоб розголошувати всі діагнози. Я багато чого в інтернеті прочитав і того, чого не було. Деякі ресурси діагнози виставляли і писали, що дві-три операції було... Не було двох або трьох операцій, а була одна операція. Так, вона була довга, непроста. На даний час стан задовільний", - уточнив лікар, зазначивши, що до операції були залучені кращі фахівці.

Він також нагадав, що у попередні роки народний депутат переніс дві операції на шлунку.

"Якщо все буде гаразд, то пан Мосійчук виявив бажання поїхати до того лікаря, який його оперував у 2013 році, щоб далі в нього проходити реабілітацію і чекати одужання", - сказав Радуцький.

Разом з тим він повідомив про те, що за два тижні на депутата чекає повторна операція на руці.

"Виходячи з того, що рана і той перелом, які він має, отримані не у стерильних умовах, це металеві осколки, тому зробили операцію з зовнішньої фіксації. Десь через два тижні, коли будуть загоюватись рани, і ми чи наші колеги будемо впевнені, що загрози інфекційного ураження організму нема, тоді буде зроблена друга операція - внутрішня фіксація кісток", - сказав він.

Президент клініки також зазначив, що наразі біля хворого перебуває його дружина.

Уночі у медзакладі були, зокрема, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, депутат Євген Дейдей.

"Вони з ним не спілкувалися - їм не дозволяли, бо він до 03:00 був в операційній. Зараз він під особистою охороною СБУ. Всю ніч тут чергувала поліція міста Києва, по периметру, вони боялися загрози повторного вибуху", - сказав Радуцький.

Журналістів, зауважив Радуцький, доки Мосійчук у реанімації, не пускатимуть.

Читайте також: Теракт біля "Еспресо" міг бути спрямований не лише проти Мосійчука - прокурор

Як повідомляв Укрінформ, у Києві біля телеканалу "Еспресо" пізно ввечері 25 жовтня прогримів вибух, в результаті поранення отримали п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. 26 жовтня стало відомо ще про одного загиблого – випадкового перехожого.

За фактом вибуху у столиці відкрито кримінальне провадження за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації).

Мосійчук перебуває у клініці "Борис". Палату депутута охороняють бійці спецпідрозділу "Альфа".

Фото, відео Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-