Слідство назвало три основні версії теракту біля телеканалу

Слідство назвало три основні версії теракту біля телеканалу "Еспресо.TV"

Укрінформ
Слідство розглядає три основні версії теракту поблизу телеканалу "Еспресо.TV", унаслідок якого загинуло дві людини. 

Про це сказав на прес-конференції перший заступник прокурора м. Києва Павло Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перша версія - це замах на вбивство Мосійчука, який було організовано спецлужбами Російської Федерації. Але про це можна говорити лише тоді, коли ми встановимо злочинців. Друга версія - це політична діяльність пана Мосійчука та його громадська позиція в нашій державі. І третя версія - замах на вбивство Мосійчука на особистому грунті", - розповів він.

Читайте також: Мосійчука в лікарні охороняє "Альфа"

Водночас Кононенко уточнив, що слідство не відкидає також версію, що метою зловмисників міг бути політолог Віталій Бала.

"І ми не можемо відкидати версію про замах на вбивство будь-якого громадського та політичного діяча, який перебував на телеканалі "Еспресо.TV", в цей час, а також когось із журналістів", - додав він.

За словами Кононенка, слідчо-оперативна група працює на місці події з учорашнього вечора. Наразі чітко розподілені обов'язки між правоохоронцями. Зокрема, Служба безпеки відпрацьовує наближені до злочину офіси приватних компаній та державних організацій та вилучає відеозаписи. Працівники карного розшуку Нацполіції відпрацьовують місце злочину - роблять поквартирний обхід, щоб встановити свідків.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві біля телеканалу "Еспресо.TV" пізно ввечері 25 жовтня прогримів вибух, в результаті поранення отримали п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. 26 жовтня стало відомо ще про одного загиблого - випадкового перехожого на ім'я Михайло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-