На Ірину Геращенко подав до суду екс-беркутівець

На Ірину Геращенко подав до суду екс-беркутівець

Укрінформ
Колишній беркутівець, який фігурує у списках бойовиків для обміну заручниками, подав до суду позов про захист честі та гідності на першого заступника Голови Верховної Ради України, представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірину Геращенко. 

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Отже, один із беркутівців, прізвище якого фігурує в списках бойовиків з вимогою негайно його звільнити (принагідно зазначу, що ані я, ані СБУ, звичайно, ніде й ніколи не оприлюднювали жодних прізвищ і списків, з якими ми працюємо в Мінську), подав на мене в суд, бо розцінив мою інформацію і слова про те, що перешкодою розблокування звільнення заручників є те, що бойовики включають у свої вимоги десятки осіб, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі, зокрема, беркутівців, причетних до теракту в Харкові і Одесі, просто кримінальних осіб, вбивць, що здійснили злочини в інших регіонах України. Але Мінськ - не лавочка по звільненню злочинців і вбивць, і цього шантажу не буде", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що 25 жовтня у Печерському райсуді Києва мали відбутися слухання за позовом проти неї власне у цій справі одного з підозрюваних у розстрілі Майдану беркутівців. Але через завантаженість суду слухання перенесли на місяць.

Геращенко зауважила, що в жодному публічному коментарі не називала жодних прізвищ людей, щодо яких ведеться дискусія про обмін.

"Примітно й інше: в позовній заяві фігурують якісь списки.., оприлюднені нардепом (Надією - ред.) Савченко, яка побувала в ОРДЛО. Пам'ятаю, як після цих публікацій списків, переданих їй бойовиками, на нас (на СБУ, Мінську групу) накинулися всі, мовляв, от бачите, який прогрес. Вона опублікувала списки! А ви що собі робите? Хоч, звичайно, всі ці публічні вкиди списків ніяк не сприяли й не могли сприяти самому звільненню, та ще й порушували закон про захист персональних даних", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Росія хоче міняти полонених українців на амністію "екс-беркутівцям" - Геращенко

Вона зауважила, що "серед цих персонажів люди різного процесуального статусу: засуджені злочинці, ті, по кому йде досудове розслідування, й ті, чиї справи вже в суді".

"Тактика адвокатів беркуту очевидна - зробити з них жертв до суду. Примітно, що прізвища беркутівців фігурують у списках ОРДЛО, які фактично формує РФ", - додала перший віце-спікер.

Вона також наголосила, що й надалі інформуватиме і ЗМІ, і родини заручників про хід переговорів стосовно їх звільнення. "Ми дійсно докладаємо своїх зусиль для звільнення. Й дійсно поки що процес заблоковано, бо бойовики вимагають звільнити тих, хто не має жодного відношення до Донбасу", - підкреслила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-