Рада суддів просить ГПУ покарати винних у блокуванні Святошинського райсуду

Рада суддів просить ГПУ покарати винних у блокуванні Святошинського райсуду

Укрінформ
Рада суддів звернулася до Генеральної прокуратури з проханням покарати винних у блокуванні роботи Святошинського райсуду під час обрання запобіжного заходу Миколі Коханівському, який називає себе "головою проводу Добровольчого руху ОУН". 

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства 

"Голова Ради суддів звернулась з листом до Генеральної прокуратури щодо притягнення винних осіб до відповідальності та внесення в реєстр відомостей про скоєння злочинів", - йдеться у повідомленні.

У РС вважають, що прояви неповаги до суду є проявом неповаги до держави. Також у Раді суддів назвали тиском на суд дії прибічників Коханівського. "Така поведінка прибічників Коханівського є не тільки неприпустимою, а й ганьбить честь усіх представників добровольчих батальйонів, які брали та беруть участь у захисті України", - зазначили у відомстві.

Як повідомлялося, у вівторок вранці правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Затримано 30 осіб.

Читайте також: Геращенко показав блокування Святошинського суду

У суді заявили, що в зв'язку з подіями, які сталися 23-24 жовтня в ході обрання запобіжного заходу Коханівському, робота судової установи в цілому заблокована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-