Побиття поліцейського: суд обере запобіжний захід одному з учасників протесту під ВР

Побиття поліцейського: суд обере запобіжний захід одному з учасників протесту під ВР

Укрінформ
Печерський районний суд Києва обиратиме у вівторок запобіжний захід учаснику протестів під Верховною Радою Ярославу Ходаківському (позивний "Ярий"), якого підозрюють у побитті правоохоронця.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час перерви у засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є декілька затриманих у справі побиття чи учасників мітингу, чи правоохоронців, чи депутатів. Зараз відбувається один із таких процесів з обрання запобіжного заходу щодо учасника акції, який спочатку в ході пронесення наметів, накинувся на одного працівника правоохоронних органів, повалив його на підлогу і наносив йому побої, прокуратура враховує те, що ця людина захищала Донецький аеропорт, потім працювала у найгарячіших точках, і, за моєю особистою рекомендацією, прокурор проситиме домашній нічний арешт", - сказав Луценко.

Водночас генпрокурор підтвердив, що народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв побив одного із учасників протестів біля Ради з позивним "Ярий".

Читайте також: Луценко не виключає подання про позбавлення недоторканності Соболєва

"Також ця ж людина (з позивним "Ярий", - ред.) була побита, принаймні йому були нанесені побої депутатом Єгором Соболєвим, що з моєї точки зору також характеризує організатора мітингу, які дозволяють ставити намети тільки своїм, визначеним особам і протестувати тільки під їхніми завчасно визначеними методами та цілями", - зазначив Луценко.

У свою чергу, Єгор Соболєв заявив, що готовий взяти на поруки Ходаківського.

Водночас про "Ярого" написав у Facebook один з волонтерів Мирослав Олешко. За його словами, Соболєв побив свого ж учасника мітингу, коли той почав кричати, що він не провокатор, а захисник Донецького аеропорту.  "Так, цей чоловік, якого побив Соболєв і якого обмовив Семенченко, справді воював у Донецькому аеропорту у складі ДУК. Позивний "Ярий". Через Соболєва і Семенченка "Ярого" забрали у райвідділ, де він сидів (чи сидить досі)", - написав він.

 Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня внаслідок сутички біля будівлі Верховної Ради між правоохоронцями та активістами постраждав поліцейський. Протести під Радою тривають з 17 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-