У Росії зникли безвісти двоє українців - ЗМІ

У Росії зникли безвісти двоє українців - ЗМІ

Укрінформ
У Росії, поблизу Ростова-на-Дону, безвісти зникли двоє українців, які подорожували автостопом до Грузії.

Про це ТСН розповіли друзі і родичі зниклих.

Один з хлопців, 25-річний Олександр Бабинець, родом із Дніпра. Останній рік він працював в Одесі продавцем у мережі магазинів "Море пива". До цього також мав роботу у сфері обслуговування - у McDonald's та офіціантом у кав'ярні "Франс.уа".

В Одесі в Олександра народилася ідея поїхати у відпустку до Грузії. Зважаючи на брак коштів, він надавав перевагу подорожі автостопом. Через спільних друзів Олександр познайомився з 28-річним Сергієм Велєвим, який вже мав досвід походів Україною, зокрема він самотужки з Одеси дістався Говерли.

Читайте також: Слободян припускає, що інформація ФСБ про стрілянину на кордоні - фейк

"Вони більше хотіли до Грузії потрапити, з місцевою кухнею познайомитися, тому що вони - працівники ресторанної сфери. Саші подобалося спілкування з людьми, обслуговування. Це була його стихія. І він каже, що поїдемо, а якщо вийде, то лишимося там, трохи попрацюємо. Але головною метою був все ж таки відпочинок. Вони хотіли помандрувати, побачити інші країни", - розповіла Олена, мама Олександра Бабинця.

Під час подорожі вони практично кожні три дні виходили на зв'язок. Хлопці розповідали, що дорогою їм щастило зустрічати гарних людей і їх радо приймали в Росії. Мама Олександра розповідає, що в Грузії вони ходили у гори та познайомилися з інтернаціональною компанією. Там були, зокрема, англієць та іранець, які також приїхали туди на відпочинок.

Орієнтовно 30 вересня хлопці залишили Грузію, попрямувавши додому коротким шляхом - трасою Кавказ через Кабардино-Балкарію, Ставропольський і Краснодарський край Росії. За словами Олени, вони планували повернутися в Україну так само, як виїжджали, - через Харківську область, проїхавши російський Бєлгород. Їхній шлях пролягав через Ростов-на-Дону.

До вечора 7 жовтня хлопці майже дісталися Ростова-на-Дону. Близько шостої години вечора Олександр скинув мамі геолокацію.

"Це було останнє повідомлення. Ще він написав: "Я скоро буду вдома", - розповіла Олена.

Жінка повідомила, що звернулася до місцевої поліції та у посольство України в Росії.

Фото: Facebook/Євгеній Рогов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-