Кабмін в середу вирішуватиме, як зменшити кількість аварій на дорогах

Кабмін в середу вирішуватиме, як зменшити кількість аварій на дорогах

Укрінформ
Кабінет міністрів України у середу на своєму засіданні розглядатиме низку законодавчих ініціатив, які дадуть можливість зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод в Україні.

Про це повідомив у понеділок міністр внутрішніх справ України після церемонії нагородження працівників органів системи МВС до Дня захисника України, коментуючи трагедію, що сталася у Харкові внаслідок ДТП, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Невідворотність покарання винних у таких трагедіях, що сталася у Харкові, повинна бути забезпечена законами і судовим рішенням. У середу на засіданні уряду ми внесемо деякі ініціативи щодо законодавчих правок з тим, щоб ми могли мінімізувати кількість ДТП", - сказав Аваков.

За його словами, це необхідно зробити і з огляду на те, що в Україні цього року на 13 відсотків зросла кількість дорожньо-транспортних пригод порівняно з минулим роком. "Ми повинні відреагувати. І це будуть законодавчі норми, які ми запропонуємо. Серед них - законодавча норма, яка стосуватиметься відеофіксації дорожнього руху", - зазначив міністр.

Читайте також: Мітинг під Радою: одному з правопорушників оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus під керуванням жінки-водія 1997 року народження Олени Зайцевої, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався в автомобіль Volkswagen Touareg. Від отриманого удару автомобіль Lexus викинуло на тротуар вулиці Сумської, де у цей момент перебували десятки пішоходів. Водії обох автомобілів живі. Унаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 госпіталізовані.

Звинувачення стверджує, що Зайцева перебувала під дією опіатів. Згідно з даними захисту, підозрювана приймала заспокійливі препарати.

Раніше народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко повідомляв, що Зайцева на своєму Lexus брала участь у перегонах містом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-