Вінницький мер прокоментував закиди Путіна про пам’ятник «нацисту Петлюрі»

Вінницький мер прокоментував закиди Путіна про пам’ятник «нацисту Петлюрі»

Укрінформ
Вінницький міський голова Сергій Моргунов різко відреагував на висловлювання  президента РФ Путіна про встановлення у місті пам’ятника Симону Петлюрі – людині «нацистских взглядов».

Про це Моргунов написав у Фейсбуці.

«Сьогодні прочитав, як президент держави-агресора, що розв’язала проти України гібридну війну, Владімір Путін бурхливо відреагував на встановлений у Вінниці пам’ятник Голові Директорії, Головному Отаману військ УНР Симону Петлюрі... Наш народ сто років тому дуже важко боровся за незалежність і, на превеликий жаль, тоді її не здобув. А ми маємо знати свою історію і не повторювати її помилок. Тим більше зараз, коли та ж сама країна веде гібридну війну на українському сході... І не російській владі вказувати українським містам та громадам, як вшановувати своїх героїв», - написав Моргунов.

За його словами, українським історикам доведеться докласти чимало зусиль, аби повернути історичну правду про ті події і про тих історичних постатей. Саме тому у місті буде створено музей «Вінниця – тимчасова столиця УНР».

Читайте також: Фільм про Героїв Крут планують завершити до осені 2018

19 жовтня Путін на пленарному засіданні клубу «Валдай» заявив, що в Україні відкрили пам'ятник Петлюрі - людині нацистських поглядів, антисеміту.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-