Менеджера компанії нардепа Рибалки звинувачують у фінансуванні

Менеджера компанії нардепа Рибалки звинувачують у фінансуванні "Л/ДНР"

Укрінформ
Менеджера ТОВ "Снек Експорт", яке належить депутату-радикалу, звинувачують у постачанні продукції на окуповані території Донбасу та фінансуванні терористичних організацій, зокрема, "ЛНР" та "ДНР".

20 жовтня Зарічанський районний суд м.Суми виніс рішення щодо його арешту. Це другий підозрюваний з цього ж товариства.

Про це повідомляє офіційний портал Судова влада України.

“Громадянин Д., який є офіційно не працевлаштованою службовою особою ТОВ "Снек Експорт", з січня 2016 року по теперішній час за попередньою змовою із громадянином П., а також іншими  особами, в тому числі так званими "юридичними особами" терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", налагодили незаконне постачання продукції (снеки, сухарики, чіпси, тощо) ТОВ "Снек Експорт" на вказані тимчасово окуповані території. Судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно громадянина П., який підозрюється у фінансуванні тероризму, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5КК України). Строк дії ухвали визначено до 13 грудня 2017 року”, - йдеться в повідомленні.

На рішення суду відреагував співвласник компанії "S.Group" Сергій Рибалка, народний депутат, член фракції Радикальної партії, глава комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Він розповів, що 16 жовтня  відбулися обшуки та арешти в підприємстві його родинного бізнесу і оприлюднив постанову суду про обшуки, в якій зокрема, йдеться про те, що підконтрольна його сім'ї компанія ТОВ "Снек Експорт" приховує дійсний обсяг виготовлених снеків з метою їх подальшого збуту на тимчасово окупованих територіях і РФ.

Читайте також: За три роки окупації у Криму вбили вісім кримських татар - експерт

“Це очевидний тиск на мене як опозиційного політика, який не погоджується підтримувати у парламенті усі грабіжницькі дії влади. Заради цього вони готові знищити чесного та патріотичного вітчизняного виробника та експортера”, - написав депутат.  

За  його словами, один із затриманих менеджерів компанії "Снек Експорт"  -  Денис Пробачай.

Дніпропетровська компанія "Снек Експорт" ("S.Group") виготовляє снеки, насіння соняшнику,  сухарики, грінки та чіпси, смажений, солоний арахіс. Наприкінці минулого року факти продажу снеків українського виробника  були виявлені в окупованому Донецьку і на території анексованого Криму. Тоді ж її керівництво виступило із заявою,  де спростувало співпрацю з терористами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-