20 жовтня: народний календар і астровісник

20 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Чи прийде зима на Сергія Послушного і чи можна сьогодні влаштовувати застілля.  

Сьогодні преподобного Сергія Послушливого, Печерського, в Ближніх печерах. Про життя цього святого відомо не надто багато. Жив він десь на межі ХІІ-ХІІІ ст., був ченцем Печерського монастиря в Києві. Його прізвисько Послушливий, з яким він увійшов не лише в історію Києво-Печерської лаври, але й усієї православної церкви, є досить промовистим і свідчить про надзвичайний послух і смиренність преподобного, які цінуються в чернецтві понад усе.

В народі на Сергія Послушного вже чекали зими. Якщо цього дня земля вкривається сніжком, то через місяць буде справжня зима. Коли ж ні – то й сніг упаде не скоро. Якщо вранці туман піднімається, утворюючи хмари, - перед дощем, а як припадає до землі – на сонячний день. Кому байдуже до церковних свят і народних прикмет – може долучитися до Міжнародного дня кухаря.

Іменинники нині всі Сергії та Миколаї.

Сьогодні 2-ий місячний день. Місяць у Скорпіоні. Досить сприятливий і позитивний день з пасивною енергетикою, хоча скорпіон і може несподівано вжалити. Стосується це, передусім, міжособистісних контактів, спілкування. Вдалий день для початку будь-якого громадського починання, а також для переходу на іншу посаду. Було б ідеальним варіантом, якби кожен потрапив у струмінь природних місячних ритмів. Тоді б місяць пройшов би легко, без зайвих емоційних і фізичних затрат. Саме 2-ий місячний день задає тон усьому подальшому місяцю. Цей день краще провести діяльно. Відпочинок попереду. Можна влаштовувати невеличкі застілля.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1920 році: -5,6; а найтеплішим у 1921 – +20,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-