Військова прокуратура прийшла з обшуком у помешкання партійців Клименка

Військова прокуратура прийшла з обшуком у помешкання партійців Клименка

Укрінформ
Слідчі Головної військової прокуратури проводять обшуки за місцем проживання осіб, які причетні до функціонування "схем" екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Слідчими Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України 19 жовтня 2017 року на підставі відповідних дозволів суду проводяться обшуки за місцями проживання осіб, причетних до функціонування схеми легалізації грошових коштів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, з метою отримання доказів незаконної легалізації коштів проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії "Успішна Україна".

Як повідомляв Укрінформ, Головна військова прокуратура ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних орагінзацій), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) та іншими статтями КК України.

Читайте також: Матіос сказав, чому справою Клименка займається військова прокуратура

Клименко підозрюється в участі в організованій екс-президентом Віктором Януковичем злочинній організації, вчиненні у її складі тяжкого злочину у сфері службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі.

Раніше заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що за часи Євромайдану екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко вивів понад 788 мільйонів доларів.

6 жовтня 2017 року він також заявив, що арештоване майно Клименка передано в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-