Злочинів щодо торгівлі людьми в Україні побільшало втричі - поліція

Злочинів щодо торгівлі людьми в Україні побільшало втричі - поліція

Укрінформ
За 9 місяців 2017 року поліція виявила 263 злочини, пов'язані з торгівлею людьми.

Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

“Впродовж 9 місяців 2017 року поліція виявила 263 кримінальні правопорушення, передбачені статтею 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Цей показник майже втричі більший, ніж за весь 2016 рік”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 120 кримінальних провадженнях особам оголошено про підозри, досудове розслідування закінчено у 107 кримінальних провадженнях цієї категорії.

Уточнюється, що до суду скеровано три кримінальні провадження стосовно членів організованих злочинних угруповань, які діяли у сфері торгівлі людьми і які були викриті працівниками поліції на території Дніпропетровської, Донецької та Закарпатської областей.

Читайте також: У Києві активісти вийшли на ходу проти торгівлі людьми

“У ході досудового розслідування установлено 281 потерпілу особу від торгівлі людьми. Серед них – 156 жінок, 106 чоловіків, 9 неповнолітніх та 10 малолітніх дітей”, - поінформували у поліції.

Наголошується, що наразі набувають все більшого поширення форми торгівлі людьми, не пов'язані з сексуальною експлуатацією, зокрема – трудова експлуатація (сільськогосподарські роботи, будівництво, примусове жебракування). Жертвами від неї найчастіше стають чоловіки працездатного віку або особи з явними ознаками інвалідності, без постійного місця проживання та інші малозабезпечені категорії громадян.

У Нацполіції закликали громадян не вдаватися до необдуманих дій та не приймати сумнівні пропозиції щодо працевлаштування.

Також у відомстві надали кілька рекомендацій з цього приводу, зокрема: звертатися до суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію на працевлаштування громадян України за кордоном; отримувати робочу візу, якщо громадянин їде за кордон законно працювати, оскільки туристична та гостьова візи не дають права на роботу; не користуватися послугами незнайомців, які пропонують послуги щодо подовження терміну законного перебування на території іноземної держави, вказаного у візі.

“Національна поліція закликає громадян бути обачними, у разі потрапляння у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, або отримання інформації щодо осіб, причетних до цієї категорії злочинів, невідкладно звертатися до поліції або до спеціалізованого Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми за номерами телефонів +38-063-195-00-58, +38-098-481-03-45, +38-050-023-46-78”, - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-