МВС закликає мітингувальників під Радою не йти на ескалацію

МВС закликає мітингувальників під Радою не йти на ескалацію

Укрінформ
Правоохоронці не будуть вживати ніяких заходів, якщо учасники акції не проявлятимуть агресію.

Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко.

"Наші заходи безпеки абсолютно адекватні тому, що відбувається. Ми закликаємо всіх не йти на ескалацію, не порушувати правопорядок. Ми не будемо застосовувати силу, тільки не порушуйте громадський порядок, не нападайте, не атакуйте, не несіть зброї", - зазначив Шевченко.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року під час масових заходів біля Верховної Ради України постраждало четверо осіб, серед них - працівник поліції. 26-річний поліцейський роти особливого призначення та 64-річний мешканець Івано-Франківської області із травмами різного ступеню тяжкості госпіталізовані у стаціонар. Іншим двом потерпілим надано медичну допомогу на місці. Офіційні звернення постраждалих громадян щодо отримання тілесних ушкоджень до поліції не надходили.

Читайте також: Ніч під Радою минула спокійно, біля парламенту - близько 50 наметів

У результаті інцидентів вчора правоохоронці нікого не затримували.

На даний час за фактами подій розпочато 3 кримінальних провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 186 (Грабіж) та ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Начальник столичного управління Національної поліції Андрій Крищенко 18 жовтня уточнив, що за порядком в урядовому кварталі Києва стежитимуть близько 3000 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. В залежності від оперативної обстановки, кількість правоохоронців може змінюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-