Урядовий квартал охороняють 3,5 тисячі поліцейських

Урядовий квартал охороняють 3,5 тисячі поліцейських

Фото
Укрінформ
Порядок в урядовому кварталі у зв'язку з проведенням акції протесту під Верховною Радою забезпечують 3,5 тисячі правоохоронців.

Про це розповів у середу журналістам речник МВС Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз під Верховною Радою достатня кількість правохоронців. Вчора заявляли цифру 3,5 тисячі, вона  не зменшується, єдине - ми маневруємо своїми силами і засобами. Якісь підрозділи підходять, якісь відходять на обід чи відпочинок. У нас є чітке розуміння, що маємо достатню кількість людей і засобів, щоб забезпечити публічний порядок і безпеку, і ми можемо маневрувати ними в залежності від загострення чи, навпаки, полегшення ситуації", - сказав Шевченко. 

Ситуація під Верховною Радою на ранок 18 жовтня / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

За його словами, на даний час мітингувальники поводяться мирно, ситуація в урядовому кварталі спокійна. В разі її загострення, зауважив Шевченко, реакція силовиків "буде адекватною". "Якщо хтось буде себе агресивно поводити і нападати, він отримає законну протидію в межах чинного законодавства.  Законом передбачається в цьому випадку і застосування сили, і спеціальних засобів. Але ми сподіваємося, що до цього не дійде", - сказав речник МВС.

Читайте також: Біля Ради зібралися півтисячі мітингувальників

Що стосується депутатів - організаторів акції протесту, то, за словами Шевченка, вони "поводяться так, як вважають за потрібне в своїй політичній діяльності", і їх поведінка не завжди  адекватна. "В даному разі не всі депутати, на мій погляд, поводяться адекватно. Але на їх дії має реагувати ГПУ. Уже Генпрокуратура, якщо вбачатиме в діях цих депутатів ознаки карних правопорушень, вирішуватиме питання про притягнення їх до відповідальності", - зазначив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-