Поліція відкрила справу через сутички під Радою

Поліція відкрила справу через сутички під Радою

Укрінформ
За фактом подій у центрі Києва, коли під час масових заходів постраждало кілька осіб, один із них - працівник поліції, поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба НПУ.

"Сьогодні, 17 жовтня, під час масових заходів у центрі Києва постраждали четверо осіб. Один з постраждалих – поліцейський. Його госпіталізовано", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці запропонували постраждалим написати відповідні заяви про отримання тілесних ушкоджень, однак на даний час такі звернення до поліції не надходили.

Слідчі попередньо кваліфікували цю подію за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею передбачено у вигляді позбавлення волі на строк до 14 років.

Читайте також: Антон Геращенко: Постраждалий під Радою - старший сержант поліції, учасник АТО

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок під Верховною Радою України триває акція протесту, мітингувальники вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканості, про Антикорупційний суд та про нову виборчу систему.

Під час сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями постраждали декілька осіб, з яких трьом медичну допомогу надано безпосередньо на місці подій. Серед постраждалих - один поліцейський.

Наразі мітингувальники вже встановили кілька десятків наметів на вулиці Грушевського, в Маріїнському парку та на площі Конституції перед будівлею парламенту, і розгорнули польову кухню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-