Порошенко про вертолітний майданчик: Не треба

Порошенко про вертолітний майданчик: Не треба "стукати у відкриті двері"

Укрінформ
Вертолітний майданчик, розташований на Парковій дорозі поблизу Верховної Ради в Києві, перебуває у власності держави.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав журналістам після зустрічі з президентом Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Прекою, яка перебуватиме в Україні з державним візитом на запрошення глави Української держави.

"Інколи прикладом стукання у відкриті двері є неприйнятне захоплення вертолітного майданчика з вимогою повернути його у державну власність тоді, коли він рішенням прокуратури є в державній власної тільки на законних підставах і чекає рішення суду", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що загалом із розумінням та повагою ставиться різноманітних акцій, але надзвичайно важливо, щоб вони проходили мирним шляхом і не було жертв.

Раніше націоналісти з "Національного корпусу", ВО "Свобода" та "Правого сектору" заявили, що взяли під свій контроль "вертолітний майданчик Януковича". Активісти вимагають повернути споруду у державну власність, провести відкритий конкурс щодо її цільового призначення, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі та інше, запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені в будівлю, почнуть приносити користь громаді.

Читайте також: Поліція вивчає обставини захоплення вертолітного майданчика на Парковій

Сьогодні прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик перебуває в управлінні державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів".

У Генеральній прокуратурі нагадали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчику) на Парковій дорозі в Києві триває, вживається заходів щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-