Глава німецького бундестагу висловив солідарність із Сенцовим

Глава німецького бундестагу висловив солідарність із Сенцовим

Укрінформ
Голова німецького бундестагу Норберт Ламмерт висловив солідарність із режисерами Олегом Сенцовим і Кирилом Серебренниковим.

Про це він заявив на засіданні 137-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу (МПС) у Санкт-Петербурзі, повідомляє DW.

"Не можна говорити про важливість плюралізму, але при цьому не давати журналістам, діячам культури всередині країни проявляти плюралізм. Це відбувається в багатьох країнах світу... На жаль, це відбувається і в Росії", - заявив Ламмерт.

У цьому зв'язку він згадав справу українського режисера Олега Сенцова, який був засуджений російською владою до 20 років колонії суворого режиму, та випадок Кирила Серебренникова, який перебуває під домашнім арештом.

"Від імені німецької делегації я хотів би висловити нашу солідарність з такими людьми, як Серебренников і Сенцов, хоч би де були ці люди", - сказав він.

Читайте також: Від Сенцова немає новин, бо він на карантині у колонії - правозахисниця

Раніше цього місяця Верховна Рада України звернулася до парламентів країн-членів МПС із закликом бойкотувати ініційовану російською стороною 137-у асамблею МПС. Рада мотивувала свій заклик тим, що Росія є країною-порушницею статуту міжпарламентського союзу і статуту ООН. Таким чином Україна на заходах у Санкт-Петербурзі не представлена.

Як відомо, укриаїнського режисера Олега Сенцова затримали співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму навесні 2014 року. Його етапували до Росії, де судили за сфабрикованими обвинуваченнями в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років ув'язнення. У жовтні українця етапували до колонії суворого режиму у місті Лабитнангі, що в Тюменській області.

Художнього керівника московського "Гоголь-центру" Кирила Серебренникова затримали у серпні. Його обвинувачують у розкраданні 68 мільйонів рублів. Нині Серебренников перебуває під домашнім арештом. Він відкидає обвинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-