Президент закликає пам'ятати історію та виносити уроки

Президент закликає пам'ятати історію та виносити уроки

Фото
Укрінформ
У День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Українського козацтва Президент Петро Порошенко привітав ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна зі складанням урочистої клятви військового ліцеїста. Він закликав також пам'ятати уроки історії.

Про це Глава держави сказав він під час урочистої церемонії на Софійській площі, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Сьогодні ми згадуємо про 100-річчя Армії Української Народної Республіки, яка боронила нашу землю від збройної агресії з боку і червоної, і білої Росії. Симон Петлюра, Євген Коновалець, Петро Болбочан, Марко Безручко, Всеволод Петрів, а також тисячі солдатів і офіцерів чинили запеклий опір ворогам. Вони вписали чимало героїчних сторінок в історію українського війська... Незалежність же тоді втратили не військові. Її загубили політики, яким не вистачило відповідальності об’єднатися перед зовнішньою загрозою. Щодо теперішньої політичної еліти, то не всі, схоже, читали підручники з історії. Однак, в моїй команді дуже добре вивчили її уроки. Як Президент і Верховний Головнокомандувач гарантую, що не допущу повторення помилок сторічної давності", - наголосив  Порошенко.

Він також нагадав слова присяги вояка Української Повстанської Армії, 75-річчя від дня створення якої відзначається нині: "Боротись за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу. В цій боротьбі не пожалію ні крові, ні життя і буду битись до останнього віддиху і остаточної перемоги над усіма ворогами України". 

Водночас Президент застеріг, що "данина історичній пам’яті не повинна робити теперішнє та майбутнє заручником минулого". 

Читайте також: Президентське подружжя помолилося за захисників у Софійському соборі

"Ми пам’ятаємо все величне, не забуваючи і про важкі сторінки нашої історії. І завжди слід зважувати на мудру пораду Івана Павла ІІ – прощати і просити прощення, тобто відчувати не лише свій біль, а й чужий. Це важливо для того, щоб мати добрі стосунки і довіру з європейськими сусідами", - підкреслив Порошенко.

Порошенко привітав ліцеїстів Київського військового ліцею ім. Івана Богуна / Фото: Марків Михайло, Лазаренко Микола

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-