У Павловського немає грошей, щоб

У Павловського немає грошей, щоб "тікати на острови" – Полторак

Укрінформ
Заступник міністра оборони Ігор Павловський професійно виконував свої обов’язки з першого дня російської агресії. Однак якщо він причетний до злочину, то  має за це відповісти.

Про це заявив журналістам міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що всі питання, пов’язані зі звинуваченнями, треба ставити  Національному антикорупційному бюро, яке порушило справу та веде слідчі дії. Генерал Павловський виконував свої обов’язки з першого дня агресії, виконував їх достатньо високопрофесійно. Він був керівником ОТУ "Маріуполь" під час активних бойових дій там, але якщо він причетний до злочину, він має за це відповісти", - заявив міністр.

Полторак зазначив, що затримання його заступника є для нього "одним з найбільш неприємних випадків". При цьому він наголосив, що боротьба з корупцією  є одним з пріоритетів в МОУ.

Водночас він звернувся з проханням до всіх громадян України не звинувачувати у злочині будь-яких осіб до рішення суду.

"У принципі, Павловському тікати точно немає куди, тому що будучи керівником ОТУ "Маріуполь", він отримав три карні справи в РФ. Я сумніваюсь у тому, що у нього є гроші, судячи з його декларації, для того, щоб тікати до Європи або на якісь острови. Слідство має бути проведено абсолютно об’єктивно, своєчасно, без затягувань. І ми маємо отримати відповідь. Якщо він корупціонер, він має знаходитися у тюрмі. Якщо він не причетний до цього, або його вини там немає, то суд про це має сказати. Якщо ми так працювати не будемо, а будемо одразу звинувачувати людей, то у нас буде велика проблема", - заявив Полторак.

При цьому міністр зазначив, що в ситуації навколо Павловського є і його відповідальність та, відповідаючи на запитання, чи готовий він подати у відставку, сказав наступне: "Я готовий до цього в будь-який час".

Читайте також: Заступник міністра оборони переконує суд, що купували найдешевше, й киває на ProZorro

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива для Міністерства оборони України. Було затримано заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимира Гулевича.

Згодом НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі палива ще двом чиновникам Міноборони. Мова йде про працівника одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів та працівника Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Їм оголосили про підозру за ч.5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-